Varga Mihály
főszerkesztő

Alapvető célom „A hazai pr-szakma arcképcsarnoka” elnevezésű projekttel az volt, hogy pályájuk elején álló, tehetséges fiatal újságírók, pr-asszisztensek és újságíró-jelöltek a pozitív jövőképpel rendelkező, dinamikusan fejlődő alkotói műhelyben, felszabadultan és eredményesen tudjanak részt venni a szakma minőségfejlesztésében – a nagyfokú szellemi önállóság mellett végzett kutatómunka, cikkírás, és szerkesztés során. Első pillanattól a megjelenésig, ez a tudatos távolságtartás jellemzett, mert azt akartam, hogy ki-ki nőjön fel ahhoz a feladathoz, amit elvállalt. A nyilvánosságszervezés és a kapcsolatok alakítása, valamint ez a – tehetséggondozásra épülő –, tudatos szerkesztői és kiadói munka számomra igazi kihívást jelent, ami ráadásul folyamatos megújulással és a munkacsoportom tagjaival közösen átélt, szellemi élményekkel is járt. A felsőoktatás különféle intézményeiben tartott óráim során is mindig arra törekszem, hogy a pr és a médiaismeretek területein szerzett tudást és tapasztalatokat minél szemléletesebben és gyakorlatiasabban tudjam átadni a csoportjaim tagjainak. Az Arcképcsarnok munkatársi csapatának fokozatosan erősödő kreativitása, személyes fejlődése és egyéni eredményei jelentik az én valódi sikereimet.

Bognár Gergely
kommunikációszakmai főszerkesztő-helyettes, vezetőszerkesztő

Ezt a projektet nekem találták ki! Egyesült benne minden, amit szeretek: újságírás, szerkesztés, kivitelezés, pr. A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán (BKF) eltöltött négy évemből majd’ három és félben megingathatatlanul hittem, hogy csakis újságíró válhat belőlem. A Comprad Kommunikációs Ügynökségnél eltöltött pr-szakmai gyakorlatom térített el eredeti szándékomtól, hogy aztán később a PR Herald külsőseként, majd főmunkatársaként, végül főszerkesztő-helyetteseként visszatalálhassak oda. Aztán jött a pr-szakértői képzés, miközben Comprados pr-tanácsadói pozícióm változatlan maradt. Mint ahogyan elkötelezettségem is a pr és az újságírás iránt, melyeket, úgy hiszem, életvitelszerűen űzök.

 Andrási Orsolya
Az interjúk szerkesztője

A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán végeztem 2007-ben üzleti kommunikátorként, majd 2010-ben szereztem meg pr-szakértői diplomámat. „A hazai pr-szakma arcképcsarnoka (2012)” nagyon izgalmas munka volt, mert sok érdekes embert ismertem meg és fogantatástól a születésig részt vehettem egy olyan kiadvány létrejöttében, ami sokak számára hasznos. Két gyermekem van. Kislányom négy, kisfiam másfél éves. A jövőben az online marketing világában vannak terveim.


Hegybíró Viktória
Az intejúk szerkesztője

A kommunikáció gyakorlatilag azóta érdekel, amióta tudok beszélni. Természetesen, mint szakma csak később kezdett el foglalkoztatni. Elméleti tudásomat öt évig – először egy felsőfokú szakképzéssel, majd egy főiskolai alapképzéssel – gyarapítottam. Rektori oklevéllel kitűntetett diplomámat 2011 nyarán vehettem át.  „A hazai pr-szakma arcképcsarnoka (2012)” szerkesztésében való részvételem egyfelől megtisztelő, hisz olyan szakemberekkel kerülhettem kapcsolatba, akiknek pályafutása példaértékű, másfelől pedig nagyon tanulságos volt. Szerintem a jó pr-szakember olyan, mint egy láthatatlan viadukt. A legnagyobb szakadék felett is átjárást biztosít, persze mindezt észrevétlenül.  Azt hiszem, ezért érdekel ennyire ez a szakma.

 Holecz Áron
Az interjúk szerkesztője

Egy viharsarki főiskolás srác vagyok, aki gyakorlata során kapcsolódott be a szerkesztői munkálatokba. Pr és szóvivői szakon vagyok végzős hallgató a Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Főiskolai karán. Szeretem azt hinni, hogy szerény vagyok, és próbálok mindenkit tiszteletben tartva élni (és mindezt élvezni). Ám, ami mostanában leginkább foglalkoztat, az, hogy a PR Herald munkatársaként megismerkedhettem és kérdéseket tehettem fel az általam is tanult szakma mestereinek. Nekem ez nagyon sokat jelent és örülök minden egyes szónak, akár írtam, akár olvastam. Én tehát, örömömet lelem, és hasznomat látom az Arcképcsarnokban, s kívánok hasonlókat minden olvasónak!

 Hutter Marianna
Az intejúk szerkesztője

Pályakezdő pszichológus-jelöltként nagyon fontosnak tartom, hogy a lehető legtöbb területen próbáljam ki magam és minél több izgalmas, gyakorlati tapasztalatot szerezzek: ez vezetett az Arcképcsarnok szerkesztéséhez. Imádom a kihívásokat, a pörgést, és hiszek abban, hogy érdemes a közösség javát szolgáló projekteket életre hívni. Hosszú távon szeretnék számomra inspiráló emberekkel együtt dolgozni, akikkel – ha csak pillanatokra is, de – megválthatjuk a világ egy-egy kicsiny szegletét. Ehhez a pszichológiának és a pr-nek is megvannak a maga eszközei, de úgy gondolom, hogy egyik sem nélkülözheti a humorérzéket és az önkritikát. Az a két dolog, amelyek leginkább megfogtak az Arcképcsarnok készítésekor, az a kreatív sokszínűség és a kifogyhatatlan lendület voltak, amelyek a pr-szakemberek sajátosságai.

 

Jantik Brigitta
Az interjúk szerkesztője

Az Általános Vállalkozási Főiskolán Gazdálkodási és menedzsment alapszakon és Üzleti kommunikáció főszakirányon végeztem 2011-ben. Szakmai gyakorlatomat a Comprad Kommunikációs Ügynökségnél töltöttem, ahol nagyon sok tapasztalatot szereztem a kommunikáció területén a gyakorlott és segítőkész munkatársaktól. Az Arcképcsarnok-projekt segítségével számos szakember munkáját, pályáját ismertem meg, valamint kipróbálhattam magam a másik oldalon is, kérdezőként.


Kovács Krisztina

Az interjúk szerkesztője

Sok sorstársamhoz hasonlóan én sem tudtam, mit kezdjek az életemmel érettségi után. Végül a Budapesti Gazdasági Főiskola kommunikáció és médiatudomány szakára sodort az élet. Sorsomat leginkább a szakirány-választás döntötte el, hiszen ekkor határoztam el, hogy elindulok a public relations sötét, kanyargós útján. A szakmai gyakorlat segített ezt az ösvényt megvilágosítani, és ahogy egyre haladok a diploma felé, az út kezd kellemessé válni. Az Arcképcsarnokban való tevékenykedés segített abban, hogy kicsit jobban megismerjem a hazai pr-szakma mestereit és rájöjjek, hasonló életre vágyom én is.


Szabó Borka
Tördelőszerkesztő

Tizenöt éve hivatásom a grafika: a nyomdai és webes megjelenéseken túl illusztrációkat, animációkat, képregényeket is készítek. Mániákus szakmagyűjtő vagyok: fotózással, korrektúrával, újság– és szövegírással is foglalkozom. Családom körében gyakorlom a helyes kommunikációt. Nagy örömmel készítettem az Arcképcsarnok tördelését, mivel megtiszteltetésnek érzem, hogy beletekinthetek valódi pr-szakemberek élettörténetébe, akik tudják, hogy a legjobb kommunikáció és eszközei nélkül egy vizuális reklámanyag vagy műalkotás sem kelhet életre.