Túl vagyunk az idei iskolaéven – ám sokaknak a bizonyítványosztás nem bizonyult kellemes élménynek. Vajon a rossz eredmények, az esetleges pótvizsgák minden esetben a gyerekek tanulási nehézségeiből fakadnak? Vajon milyen esélyekkel indul a jövő évi érettségin és felvételin egy olyan gyermek, akinek nem épp a legjobb jegyekkel sikerült zárnia ezt az évet?

Felelős szülőként mik azok a jelek gyermekünk viselkedésében, melyek arra utalnak, hogy a probléma talán nem a követelményekkel vagy a gyermek teljesítőképességével, hanem az adott iskolával van?

Váltsunk vagy maradjunk az adott intézményben? – okoz fejtörést szülők ezreinek a kérdés.

Vajon egy iskolaváltás az utolsó év előtt valóban csak megnehezíti a gyermek életét, vagy akár „szárnyakat kaphat” tőle és mindenki legnagyobb meglepetésére a következő évet már jobb eredményekkel zárja?

Létezik Budapesten egy iskola, ahol nem pusztán tanítanak. Ahol a diákok és szülők igényeinek megfelelően „újraindító programot” és egy úgynevezett „siker programot” dolgoztak ki a diákok számára. Így a „nyögve-nyelős” tanulás igazi élménnyé válik a gyerekek számára, a „siker program” keretében pedig akár még a 12. évfolyamos diákok számára is kézzel fogható valósággá válik egy előrehozott érettségi, a nemzetközi továbbtanulás és a vezetői készségek elsajátítása is. A 8-9-10 osztályos tanulók pedig ismét örömüket lelhetik a tanulásban speciális motivációs pedagógiai módszereikkel.

Rossz a bizonyítvány: Mi legyen a következő lépés?

Mikor indokolt az iskolaváltás?

Miért viselkedik furcsán a gyerek?

Pihenje ki magát nyáron, vagy inkább startoljon rá az eredményei javítására?

Terheljük-e még nyári nyelvtáborokkal vagy járjon-e különórákra?

A fenti kérdésekre itt lehet választ kapni: www.rogersakademia.hu