Braun Róbert, a Braun&Partners (B&P) ügyvezető igazgatója különös és élménydús kalandokkal gazdagodott a kommunikáció birodalmában. Azt szereti, ha jelenlétével és tudásával csillogó tekinteteket varázsol maga köré, legyen szó tanításról, vagy kommunikációs tanácsadásról.

- Ilyen sokoldalú embert, mint ön, igen nehéz mindenre kiterjedően bemutatni. Az ELTE Bölcsészettudományi karán végzett. Medgyessy Péter kommunikációs helyettes államtitkára, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök stratégiai főtanácsadója. A Sziget Fesztivál kommunikációs igazgatója, majd az Index.hu kommunikációs igazgatója, később vezérigazgató-helyettese. Számos magyar és angol nyelven megjelent cikk és könyv szerzője, fordítója, tanár. Ügyvezető igazgatója a Braun&Partners Network, a B&P Social Media, valamint a Navyblue Europe-nak, és a sornak közel sincs vége. Ha arra kérném, hogy emeljen ki egyet az életútjának állomásaiból, melyik lenne az?
– Nem emelnék ki semmit, mert mindezek az állomások egy tanulási és élményszerzési folyamat részei. Inkább azt mondanám, mindig, minden pillanatban igyekszem élvezni, mások számára is hasznosan és nem csak a múltra, hanem a jövőre is figyelemmel csinálni azt, amit csinálok. Fontos, hogy nem az ember van a munkáért, karrierért, hanem fordítva, én ezt igyekszem szem előtt tartani és olyan dolgokat tenni, amiben hiszek, élvezem, örömöt okoz, és lehet általuk és közben nálam gyakran okosabb, érdekesebb emberekkel együtt munkálkodni. Az országos politika élvonalában dolgozni nagy megtiszteltetés és lehetőség. Bár ez nem politika, de felelősségteljes ügy: jelenleg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökének, Simor Andrásnak a stratégiai és kommunikációs tanácsadója vagyok, az MNB alkalmazottjaként. A Sziget fantasztikus történet, jó volt részesének lenni, az Index nagy kaland és örülök, hogy alakító módon benne lehettem. Saját céget csinálni felelősség és merészség, jót kell csinálni jól, és nincs kire mutogatni, ha valami nem sikerül. Az egyetemi tanítás igazi kedvenc, mert élmény látni a csillogó és érdeklődő szemeket és hallgatni a gondolatokat, jó látni a rengeteg tehetséget és persze nehéz, mert hétről-hétre szerepelni kell, jót és érdekeset mondani, készülni, olvasni, különben azonnal büntetnek.
- Mivel tölti szabadidejét, ha egyáltalán létezik olyan?
– Nincs szabadidőm vagy minden időm szabad, hisz én választom meg, hogy mit csinálok. Munkám mellett sokat olvasok, főleg olyan szövegeket, amelyek a lehetséges jövőkről szólnak – CSR, felelősségvállalás, jóllét-elméletek, politika külföldön, múltban és jelenben – gyerekeimmel játszom és beszélgetek, feleségemmel közösen gondolkodom, családommal vitorlázom, nekik és barátaimnak főzök, barátokkal vagyok, ritkábban utazom, nézelődöm, szemlélődöm.
- Közösségi oldalát folyamatosan frissíti, így aki egy kicsit odafigyel önre, jól tájékozódhat. Így azt is tudom, tavaly nyáron családjával vitorlással barangolta be a magyar tengert, s a lángos mellett a szürkemarha borjúsült is helyet kapott. Melyik áll közelebb önhöz?
– Mikor mi: a lángost nagyon szeretem, igazi hungarikum és az jó, akár a Balaton partján, akár a budapesti Római-parton. A szürkemarha borjúsült, ahogyan minden jól elkészített, innovatív és a ma kulináris szokásainak és technológiájának megfelelő étel elsőrangú lehet és igazi élményt ad, különösen szép vörösborral és jó társaságban. Ez a borjú különösen jó volt, mert ott nevelkedett a Balaton mellett, közösen sütöttem meg egy barátommal – limeszósszal és bulgurral – és a családommal és barátokkal együtt ettük meg. Örülök, hogy legalább evő és olvasó oldalon része lehetek egy igazi nagy magyarországi változásnak, az épp ezekben az években zajló gasztronómiai forradalomnak.
- „A végén minden rendben lesz. Ha nincs minden rendben, az azt jelenti, hogy még nincs vége.” Mi jut eszébe erről?
– Egyszer egy asszisztensem gépén láttam, mint képernyővédőt; hiszek benne, így élek és remélem, hogy mindvégig így lesz, hisz nincs még rendben minden, ugye?!

Ha még több prominens pr-személyiségről szeretne olvasni, rendelje meg a PR Herald kiadásában megjelent, digitális portrékötetet!