Mintegy féléves bírálati időszakot követően május 23-án hivatalosan is lezárult a Magyar Public Relations Szövetség (MPRSZ) 2011-es pr-szakdolgozat pályázata. A versenyre tavaly ősszel a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskoláról (BKF), a Pázmány Péter Katolikus Egyetemről (PPKE), az Általános Vállalkozási Főiskoláról, a Szegedi Tudományegyetemről, a Budapesti Gazdasági Főiskoláról (BGF), a Kodolányi János Főiskoláról és a Nyíregyházi Főiskoláról összesen huszonkét pályamű érkezett be.

A nagyszámú dolgozat a Szövetség által felkért bírálóknak is alaposan feladta a leckét: a zsűri a több mint másfélezer oldalnyi munkát két, egymást követő körben értékelt. A zsűri úgy döntött, hogy az olvasottak, tapasztaltak alapján nem jelöl meg helyezési sorrendet, csupán a legjobbnak ítélt három dolgozatot nevezi meg. Ez alapján került a legjobbak közé Dr. Tóth Péter Benjamin (BKF) „Jogában áll hallgatni? – Jogi és public relations szempontok krízisek esetén” című munkája, Lovró Zsófia (PPKE) „Az együttműködés civil és vállalati dimenziói a CSR-ben” című dolgozata és Ujvári Orsolya (PPKE) „Környezetvédelmi kommunikáció – »élni és szólni hagyni«” című alkotása.

A három szakdolgozat közül végül Dr. Tóth Péter Benjamin (BKF) „Jogában áll hallgatni? – Jogi és public relations szempontok krízisek esetén” című munkája került az első helyre és nyerte el ezzel „Az év pr-szakdolgozata 2011” címet.

2011-ben a pr-szakdolgozat pályázat egy tematikus kategóriát is tartalmazott, amelynek fókuszában az emlékezetes vörösiszap katasztrófa kommunikációja volt. E tematikus kategóriára Dr. Tóth Péter Benjámin mellett Lengyel Nikoletta (BGF) „A válságkommunikáció jelentősége – A vörösiszap katasztrófa tanulságai” című munkájával is nevezett. A zsűri a két dolgozat közül ugyancsak  Dr. Tóth Péter Benjamin szakdolgozatát ítélte a legjobbnak.

Örömteli hír, hogy a hazai pr-szakdolgozat verseny eredményétől függetlenül Dr. Tóth Péter Benjamin munkája időközben elindult a nemzetközi megmérettetést jelentő Jos Willams pályázaton is. A dolgozat az első fordulóban továbbjutott, így reális esély nyílt a díj elnyerésére is. Mint ismeretes, tavaly, a nemzetközi versenyen Völgyi Katalin (BKF) dolgozata BA-kategóriában a legjobb európai pr-szakdolgozatnak járó Jos Willams-díjat nyerte el.

Az MPRSZ május 23-i tavaszi közgyűlését követő ünnepélyes eredményhirdetésen a 2011-es pr-szakdolgozat valamennyi pályázója oklevelet vehetett át.

(Forrás: MPRSZ)